Прокуратурата прекрати разследването, започнало по снимки, за които се твърди, че

...
Прокуратурата прекрати разследването, започнало по снимки, за които се твърди, че
Коментари Харесай

Прокуратурата за снимките от спалнята на Борисов: Няма престъпление, кадрите са подправени

Прокуратурата приключи следствието, почнало по фотоси, за които се твърди, че са от спалнята на Бойко Борисов.

Това оповестиха от прокуратурата.

Не са открити данни за закононарушение по досъдебното произвеждане, свързано със фотосите, за които се твърди, че са от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура. Според обвиняването фрагментите са били подправени.

„ Експертизите откриват фалшификация в метаданните им и установяват несъответствия в изображенията, които обосновават съмнение за манипулиране и слагат под подозрение истинността на направените копия на снимковия материал ”, прецизират от СГП.

В рамките на досъдебното произвеждане са назначени и направени седем компютърно-технически експертизи на 17 файла – 16  бр. фотоси и един видеоматериал, както и една спомагателна разширена сложна компютърно-техническа и лицево-идентификационна експертиза.

Не е допустимо да бъде потвърдено по безспорен метод дали банкноти с номинал 500 евро, златни кюлчета и пистолет действително са се намирали на изобразеното на фотосите място. Не може да бъде потвърдено и дали пачките с банкноти с номинал 500 евро съдържат и други банкноти, какъв брой на брой са и на каква обща стойност, допълват от прокуратурата. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР